Arrow
Arrow
Slider

Blancpain

Blancpain er med sin grundlæggelse i 1735 uden sammenligning det ældste schweiziske urmærke overhovedet.

 

Det startede, da Jehan-Jaques Blancpain startede sit værksted på den øverste etage af sit hus i Villeret. Der var fra starten fokus på den ypperste kvalitet, og hans arvinger i de næste generationer udviklede dette med brug af nye produktionsmetoder. I midten af 1800-tallet var Blancpain blevet en af de væsentligste virksomheder i Villert. Virsomheden forblev på familiens hænder frem til 1932, hvor et par betroede medarbejdere overtog virksomheden, da der ikke var arvinger, der var interesseret i at gøre karriere indenfor faget.

 

I 1950'erne udviklede man en af sine helt store succeer, det legendariske Fifty Fathoms dykkerur, der var et bestillingsarbejde til kampdykkerne i den franske flåde. Dette ur blev betragtet som referencen blandt dykkerure, og først senere begyndte andre store fabrikker at tilbyde egentlige dykkerure. På næsten samme tidspunkt man Ladybird, et dameur, som var udstyret med det mindste runde automatikværk på det tidspunkt.

 

I slutningen af 1950'erne blev Blancpain en del af SSIH sammen med flere store mærker som bl.a. Omega og Tissot. Siden da, og ikke mindst efter årtusindskiftet, har Blancpain udviklet et stort antal in-house calibre af ypperste kvalitet og med alle tænkelige komplikationer, som i dag placerer fabrikken blandt de førende i high-end segmentet.

Link til Blancpain hjemmeside

67 vare(r)

67 vare(r)